Over ons

AunexumSafe is een professionele partij gespecialiseerd in opslag en transport van edelmetalen, ook wel high value services genoemd.

Spin-off

AunexumSafe is ontstaan nadat het bedrijf Goudstandaard haar opslagactiviteiten verzelfstandigde (spin-off). De vraag naar opslag voor edelmetalen is de afgelopen jaren sterk toegenomen en heeft moederbedrijf Aunexum doen besluiten de opslag van edelmetalen tot één van haar kernactiviteiten te maken. Zij richtte de entiteit AunexumSafe op om haar dienstverlening verder te kunnen professionaliseren. Tevens zorgt de oprichting van AunexumSafe tot een nóg betere juridische bescherming voor haar cliënten.

AunexumSafe

Bovengenoemde verzelfstandiging raakte in een stroomversnelling toen toenmalig partner Brinks Nederland werd overgenomen door SecurCash. Securcash rekent de opslag van edelmetaal niet tot haar kernactiviteiten. Goudstandaard heeft toen onder de naam AunexumSafe deze opslagactiviteiten van Brinks overgenomen en verder vorm gegeven. Met haar partner Smart Safe Company biedt AunexumSafe een opslaglocatie met het hoogste beveiligingsniveau in Nederland, gelijk aan die van De Nederlandse Bank (DNB).

De opslag van edelmetaal in Zwitserland vindt nog immer plaats bij Loomis. Loomis is marktleider in Zwitserland op het gebied van waarde transport en –opslag.

Aunexum Precious Metals Group

AunexumSafe is een onderdeel van Aunexum – Precious Metals Group. Aunexum heeft diverse labels waarmee zij handelt in diverse edelmetaalproducten en diensten. De producten omvatten de edelmetalen goud, zilver, platina en palladium in de vorm van een breed assortiment aan munten en baren. Deze producten kunnen bij de cliënten thuis bezorgd worden of toegevoegd worden aan een van de opslagfaciliteiten. Ook heeft Aunexum een aparte tak die zich richt op de recycling van edelmetaal. Tenslotte levert Aunexum diverse maatwerk financiële diensten zoals financiering, hedging en lease.

Onderdeel van Aunexum Precious MetalsKlik hier voor meer informatie over Aunexum Precious Metals Group.